Honda Injeksi no.1 di Indonesia.Hebat, Hemat dan Mudah

14 Dec 2013

Malam ini saatnya untuk berbbagi cerita tentang Honda Injeksi no.1 di Indonesia.Hebat, Hemat dan Mudah, apakah kamu siap mendengarkan dengan baik? saya harap sih begitu agar supaya kamu sekalian mengerti benar apa itu Honda Injeksi no.1 di Indonesia.Hebat, Hemat dan Mudah, masi kita mulai saja ulasannya…

Menurut data yang belum tentu benar adanya , kira-kira 75 peratus kenderaan yang memenuhi jalan raya merupakan motosikal , hali ini boleh menyebabkab udara yang kita hirup kurang segar alias tercemar oleh gas buang dari kenderaan motosikal . Hal ini bila terus dibiarkan begitu adanya akan memberikan kesan yang tidak bagus bagi warga Indonesia . Ada dua jalan keluar yang dapat ditempuh guna mengatasi permasalahan ini , yang pertama dengan mengehadkan jumlah kenderaan motosikal dan yang kedua dengan menggunakan teknologi untuk motosikal yang boleh menjadikan kenderaan ini menjadi lebih mesra alam . Pemecahan masalah dengan kaedah pertama sepertinya masih belum dapat dilakukan kerana keperluan masyarakat Indoesia akan pengangkutan motosikal sudah menjadi keperluan wajib . Kalau untuk penyelesaian yang kedua dirasa paling tepat dengan membuat motosikal yang lebih mesra alam . Mengetahui hal ini , pengeluar motosikal Honda mengembangkan teknologi suntikan sebagai respon atas permasalahan tersebut . Hingga akhirnya Honda mengkampayekan dirinya sebagai Honda Injeksi no.1 di Indonesia.Hebat , Jimat dan Mudah .

Teknologi motosikal suntikan honda yang hebat , jimat dan mudah sudah menjadi no.1 di Indonesia . Pertama kalinya sistem suntikan ini kenalkan oleh PT . Astra Honda Motor yang memperhatikan keadaan udara di Indonesia yang kian hari kian tercemar kerana pencemaran dari pembuangan gas kenderaan motosikal . Kenderaan motosikal yang menggunakan sistem konvensional atau biasa di sebut dengan sistem karburator menghsailkan kepekatan karbon yang cukup tinggi ketika proses pembakaran dan tidak irit bahan bakar . Untuk itulah diciptakan motosikal sistem suntikan yang menjadikan bahan bakar jadi lebih irit dan juga gas hasil pembuangan motosikal menjadi lebih mesra alam , kerana pelepasan karbon dapat ditekan sehingga 90 peratus .

Teknologi untuk kenderaan motosikal yang boleh menjadikan motor mesra alam namanya teknologi PGM - FI ini merupakan sebuah sistem yang unik yang boleh menjadikan bekalan bahan bakar dan oksigen menjadi lebih sempurna dan sesuai dengan keperluan enjin motosikal . Pembuangan gas bahan bakar dari proses motor suntikan ini sudah diujia dan hasilnya sangat mesra alam . Honda Suntikan no.1 di Indonesia.Hebat , Jimat dan Mudah mempunyai keunggulan terendiri yang tidak terdapat di pengeluar motosikal lain , seperti misalnya ;

1 . Sudah Terjamin Lestari
2 . Sudah Terbukti Irit Petrol [ BBM ]
3 . Tenaganya Lebih Gede
4 . Lebih Gampang Nyala
5 . gampang ngerawatnya

Teknologi PGM - FI dapat mengendalikan kadar gas buang sehingga dapat menekan pelepasan s / d dengan 90 % . Kemampuan teknologi motosikal suntikan tsb telah sesuai dengan standard peraturan EURO 3 . Tidak heran umpanya Sepeda Motor Injeksi Irit Harga Terbaik Sekedar Honda . Teknologi suntikan PGM - FI membolehkan prestasi mesin boleh menghasilkan pecutan yang lebih responsif . Nggak heran umpama teknologi suntikan PGM - FI sebelumnya juga dipakai pada motor juara MotoGP . Tentu saja pecinta otomotif mau menjadi senang disebabkan dapat merasakan kekuatan teknologi PGM - FI yang diaplikasikan pada motosikal suntikan yang irit and harga terbagus iaitu sekadar pada Honda .

Teknologi suntikan PGM - FI juga dapat memudahkan rawatan kenderaan khalayak . Sistem kawalan elektronik pada PGM - FI disupport oleh Malfuction Indicator Lamp yang fungsinya dipakai buat mengenalpasti gangguan mesin melalui jumlah kedipan lampu . Dengan teknologi tsb maka mau cukup membantu khalayak di dalam penjagaan motosikal suntikan irit harga terbagus sekadar Honda . Walau demikian buat meraih penjagaan motosikal suntikan yang optimum maka dianjurkan buat melakukan rawatan berkala di Bengkel Resmi Honda di berbagai wilayah RI .

Teknologi suntikan motosikal PGM - FI juga mempunyai kekuatan dapat menjadikan lebih irit bahan bakar motosikal khalayak . Teknologi suntikan motosikal PGM - FI dapat membolehkan mengawal komposisi yang optimum antara bekalan bahan bakar ( BBM ) and oksigen buat melakukan pembakaran yang lebih berkesan . Honda Suntikan no.1 di Indonesia . Hebat , Jimat dan Mudah .

Betulkan kalau Honda Suntikan no.1 di Indonesia.Hebat , Jimat dan Mudah .. selain itu hanya Honda yang mampu memberikan kepuasan lebih besar kepada pelanggan setia pengguna motosikal Honda . Untuk perkhidmatan purna jual Honda memastikan dan memberikan jaminan selama 5 tahun untuk motosikal dengan sistem suntikan . Jadi pilihan tepat untuk membantu mengurangkan pemanasan global adalah motosikal Honda Injeksi no.1 di Indonesia.Hebat , Hemat dan Mudah yang paling okelah .


TAGS Honda Injeksi no 1 di Indonesia Hebat Hemat dan Mudah


-

Author

Follow Me